S Gradskog vijeća: Rotor će biti gotov do rujna!

  • Published in VIJESTI

     Gradsko vijeće Garešnice proteklog je petka održalo svoju 13. sjednicu, a počela je aktualnim satom kojeg su gradski vijećnici iskoristili za postavljanje brojnih pitanja čelnicima grada. Izdvojit ćemo pitanje vijećnika Vladimir Šrajber (HSLS) kojeg je zanimalo kako će se premostiti vrijeme do izgradnje i otvaranja novoga dječjeg vrtića u Garešnici s obzirom da postojeći Dječji vrtić Maslačak u idućoj pedagoškoj godini u svojim objektima u Garešnici, Brestovcu i Hercegovcu planira upisati samo 17-ero djece. Gradonačelnik Josip Bilandžija je rekao da je taj broj djece dozvoljen prema pedagoškom standardu, a da će se roditeljima koji nemaju gdje ostaviti djecu izaći u susret. Naime, za smještaj djece uredit će se mala dvorana Hrvatskog doma u Garešnici i to će biti prijelazno rješenje do otvorenja novoga vrtića koje je planirano u prvoj polovici iduće godine.         

     U nastavku sjednice gradski su vijećnici usvojili izviješća o poslovanju gradskih tvrtki Komunalca, Vode i Krugovala te Poduzetničkog centra Garešnica, a među brojnim odlukama koje su donijeli izdvojit ćemo Odluku o uvjetima, cijeni i postupku prodaje zemljišta u Poduzetničkoj zoni Kapelica i Odluku o uvjetima za zakup poslovnog prostora u Tehno parku Garešnica koje su posebno važne za potencijalne investitore u tu zonu.

     Besplatne knjige za osnovce

     Na sjednici je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija odgovarajući na upit vijećnika Dejana Daravaša iz HSLS-a rekao da će Grad Garešnica financirati kupnju dodatnih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola na svom području, a to su OŠ Garešnica i OŠ Trnovitički Popovac. Riječ je o radnim bilježnicama, zbirkama zadataka, atlasima, likovnim mapama i drugom materijalu kojeg će učenicima kupiti Grad Garešnica što je još jedna gradska mjera usmjerena prema obiteljima. Udžbenike za osmoškolske ove će godine financirati hrvatska Vlada, a kompleti knjiga učenike će na početku školske godine dočekati na njihovih školskim klupama. 

     Izmjena instalacija usporila radove

     HSP-ov vijećnik Mato Bombini pitao je gradskog pročelnika za gospodarstvo Miroslava Gerstnera zašto gradnja rotora kod autobusnog kolodvora ide sporo i hoće li on biti dovršen u roku, a s tim u vezi upozorio je i na problem sa semaforima te na prašinu koja se diže zbog vožnja po makadamu. Pročelnik mu je odgovorio da radovi idu sporije jer je utvrđeno da su instalacije vode i kanalizacije dotrajale pa se išlo u njihovu izmjenu što je o svom trošku izvršio Komunalac te da će rotor biti gotov do rujna. (na naslovnoj fotografiji: Radovi na izgradnji rotora kod autobusnog kolodvora)

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas