Gym

vijesti

     U Garešnici su proteklog petka svečano obilježene 33. godišnjica osnivanja 1. satnije ZNG Garešnica i 25. obljetnica osnivanja Kluba veterana Domovinskog rata 1. satnije ZNG 91 Garešnica. Svečanost je počela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima u Nazorovoj ulici, a potom je u domu u Kajgani održan svečani sabor Kluba veterana koji danas, rečeno je, broji 102 člana. Vodio ga je predsjednik te braniteljske udruge Vlado Jagatić. 

     - U razdoblju između dva godišnja sabora Kluba veterana održali smo sedam sastanaka, učestvovali na svim događanjima na nivou Koordinacije braniteljskih udruga, obilježavali datume pogibije naših suboraca i obilazili njihove grobove, a nabavili smo i nove majice za članove. Nismo radili puno, ali ono što smo planirali to smo i napravili – rekao je predsjednik Jagatić u godišnjem izvještaju o radu. U nastavku sjednice članovi udruge jednoglasno su usvojili izvješće koje je podnio predsjednik kao i izvješća Suda časti, Nadzornog odbora i blagajnički izvještaj. 

     U toj braniteljskoj udruzi, podsjetimo, okupljeni su bivši pripadnici 1. satnije ZNG Garešnica, a riječ je o dragovoljcima s područja Grada Garešnice i općina Hercegovac, Berek i Velika Trnovitica. Prva satnija ZNG Garešnica osnovana je 28. lipnja 1991. godine i tada je djelovala u okviru 56. samostalne bojne Kutina. Brojila je 120 ljudi, a kroz nju je prošlo 180 branitelja. U ratnim operacijama bila je ispomoć policiji i borila se na pakračkom i daruvarskom ratištu te na Moslavačkoj gori prilikom osvajanja radio relejnog centra Jugoslavenske narodne armije. 

     Članovi Kluba veterana 1. satnije ZNG 91 Garešnica, rečeno je, u narednom razdoblju nastavit će s obilježavanjem važnih obljetnica i datuma pogibije branitelja, surađivat će s drugim braniteljskim udrugama te promicati istinu o Domovinskom ratu i ulozi 1. satnije u njemu. Na svečanosti su uz članove udruge nazočni bili gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, načelnici Općina Berek, Hercegovac i Velika Trnovitica i predstavnici drugih braniteljskih udruga. U prigodnom obraćanju gosti su članovima udruge čestitali na važnoj obljetnici te izrekli riječi podrške. Nakon svečanog dijela nastavljeno je zajedničko druženje sudionika uz domjenak.

 

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Johan Hima

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE


JEDINSTVENI DIGITALNI PRISTUPNIK