Gym

vijesti

     U Hrvatskom domu u Garešnici povodom 30. godišnjice Vatrogasne zajednice Grada Garešnice održana je svečana sjednica na kojoj su uz garešničke vatrogasce sudjelovali brojni gosti i uzvanici među kojima i predsjednik VZ Bjelovarsko-bilogorske županije Silvestar Štefović, gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija sa suradnicima, predsjednik garešničkog Gradskog vijeća Željko Starčević, zapovjednik VZ Sisačko-moslavačke Županije Mario Paluh, predstavnici Vatrogasnih zajednica susjednih gradova i općina, Civilne zaštite, Policije i brojni drugi.

     Svečanu sjednicu vodio je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Garešnice Đuro Petrić, a na njoj su podnijeta izvješća o radu u prošloj godini te prigodno izvješće povodom 30. obljetnice Zajednice koje je pročitala vatrogastkinja Stella Tomičić. U njemu je podsjetila na povijest vatrogastva u garešničkom kraju s posebnim osvrtom na rad Vatrogasne zajednice u posljednja tri desetljeća.

     VZ Grada Garešnice formirana je 1993. godine, a njen predsjednik od tada pa sve do danas je Đuro Petrić iz Zdenčaca. Njegovi zamjenici u tih trideset godina bili su Ivan Dološić, Đuro Premužić, Zvonko Bosanac, Damir Humljan, Dalibor Komugović i aktualni Miroslav Mihatović. Prvi zapovjednik Zajednice bio je Ivan Đuričić, poslije njega Mario Paluh te sada Tomislav Kunješić. Zamjenici zapovjednika bili su Ivan Zavodnik, Tomislav Kunješić, Miroslav Mihatović i Tihomir Kranjec. Tajnik Zajednice od njenog osnivanja do danas je Zlatko Rončević.

     Na sjednici je gradonačelnik Josip Bilandžija vatrogascima predao novu zastavu gradske VZ koju je potom blagoslovio garešnički župnik Dejan Tot. Zaslužnim vatrogascima uručena su odlikovanja i priznanja, a svima koji su pomagali rad Zajednice zahvalnice. Gosti su u prigodnim govorima uz čestitke na vrijednoj obljetnici iskazali daljnju potporu vatrogastvu, a gradonačelnik Bilandžija je naglasio da su vatrogasci „vojska“ Grada Garešnice na koju uvijek možemo računati, što su oni i pokazali, posebno u teškim vremenima potresa i poplava.

Predsjednik županijske VZ Silvestar Štefović rekao je da je VZ Grada Garešnice jedna od najboljih i najreprezentativnijih u našoj županiji. - Nekima će se učiniti da je to zbog opreme i vozila kojima raspolažu poput dronova, quadova, čamaca i navalnih vozila, ali ja ću reći da je to prije svega zbog ljudi kojima raspolažu – kazao je županijski predsjednik. Nakon svečanosti za sve sudionike skupštine upriličen je domjenak u vatrogasnom domu u Kajgani.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Johan Hima

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE


JEDINSTVENI DIGITALNI PRISTUPNIK