Gym

vijesti

     Gradonačelnik Josip Bilandžija proteklog je tjedna u svom uredu upriličio svečano potpisivanje ugovora o stambenom zbrinjavanju šest mladih obitelji s područja Grada Garešnice. Cilj je te gradske demografske mjere uvedene još 2017. godine pomoći mladima da riješe svoje stambeno pitanje i ostanu živjeti na području  Grada Garešnice. Grad je za tu mjeru i ove godine u gradskom proračunu rezervirao 13.280 eura.

     Dodijeljena sredstva su bespovratna, a mlade obitelji mogu ih iskoristiti za kupnju građevinskog zemljišta, kuće ili stana odnosno za uređenje stambenog prostora. Najviše se može dobiti 930 eura subvencije po prijavitelju. To je iznos kojeg Grad Garešnica s obzirom na svoje financijske mogućnosti može osigurati u gradskom proračunu. On nije prevelik, ali je dobro došao mladih obiteljima u podmirenju dijela troškova koje imaju, kazao je gradonačelnik.

     Uz subvencioniranje stambenog zbrinjavanja mladih obitelji Grad Garešnica provodi i niz drugih demografskih mjera. To su primjerice naknade za novorođenu djecu u iznosu od tisuću kuna, financiranje drugog obrazovnog materijala za učenike osnovnih škola, subvencioniranje školskog prijevoza, gradske stipendije za učenike i studente, subvencioniranje smještaja u dječji vrtić. Osim toga konstantno ulaže u obnovu škola te obnovu i gradnju dječjih vrtića.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Johan Hima

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE


JEDINSTVENI DIGITALNI PRISTUPNIK