Gym

vijesti

     Povodom Dana vatrogastva i blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, gradonačelnik Josip Bilandžija upriličio je prijem za predstavnike gradske Vatrogasne zajednice. Tom prigodom zahvalio je vatrogascima na dobroj suradnji i čestitao im njihov dan. Rekao je da gradska uprava prati vatrogastvo u skladu s financijskim mogućnostima i da će tako biti i dalje. U ime vatrogasaca prigodnim riječima obratili su su predsjednik gradske Vatrogasne zajednice Đuro Petrić i zapovjednik JVP Garešnica Tomislav Kunješić. Petrić je rekao da VZ s Gradom Garešnicom odnosno gradonačelnikom ima izuzetno korektan odnos i zahvalio se na tome. Rekao je da su javna vatrogasna postrojba i dobrovoljna vatrogasna društva danas dosta dobro opremljena i imaju respektabilan broj operativnih članova koji mogu odgovoriti na ugroze bilo koje vrste. 

     Vatrogasci su svoju opremu i vozila izložili u Nazorovoj ulici koja je taj dan bila zatvorena za promet, a sa zanimanjem su je razgledali brojni građani, posebno djeca. Uz vatrogasna vozila mnogima su bili zanimljivi dron i čamac te quad s prikolicom, a htjeli su znati i čemu im ta oprema službi. Odgovore na sva pitanja dali su im susretljivi vatrogasci, koji su posjetitelje častili i kobasicama s tave i pićem. Izložba vatrogasne tehnike izgledala je uistinu impresivno, a nešto više o njoj rekao je zapovjednik JVP Garešnica Tomislav Kunješić. 

     - Građanima smo željeli pokazati opremu i približiti naš rad jer tko zna možda se netko sutra na temelju ovoga što je vidio odluči postati profesionalni vatrogasac. Na ovoj smotri moglo se vidjeti kolika je razlika u vatrogastvu prije npr. 20 ili 50 godina i danas. Danas koristimo najmoderniju vatrogasnu opremu od dronova i termo kamera do razne druge specijalne opreme. Vatrogasci moraju ići u korak s vremenom da bi mogli odgovoriti na sve izazove. Naša JVP je iznad državnog prosjeka po razini opremljenosti – rekao je Kunješić.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Johan Hima

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE


JEDINSTVENI DIGITALNI PRISTUPNIK