Gym

vijesti

     Gradsko vijeće Garešnice održalo je svoju 17. sjednicu u aktualnom sazivu, a na njenom dnevnom redu ovaj je put bilo manje točaka dnevnog reda nego inače, tek 14. Vodio ju je predsjednik Vijeća Željko Starčević, a počela je aktualnim satom. Dvama pitanjima otvorio ga je oporbeni vijećnik HSU-a Branko Živoder koji je pitao gradonačelnika Josipa Bilandžiju kada će biti obnovljena cesta kroz naselje Prokop te Vukovarska ulica u Garešnici koje su u jako lošem stanju dok je drugo pitanje uputio direktoru Komunalca Draženu Bengezu od kojeg je tražio da odgovori zašto se odvoz miješanog komunalnog otpada iz kućanstava sa četiri puta smanjio na dva puta mjesečno uz istu cijenu za korisnike.  

     Gradonačelnik Josip Bilandžija odgovarajući na pitanje vijećnika Živodera rekao je da su obje ceste u planu za obnavljanje. - Oštećenja na cesti u Prokopu za sada se redovito nasipavaju. Za njenu obnovu potrebna su značajna sredstava i kad bude mogućnosti ona će se asfaltirati. Što se tiče Vukovarske ulice još ove godine obnovit će se najlošiji dijelovi te ceste - rekao je gradonačelnik te dodao da gradska uprava mora voditi brigu o svim cestama u njenoj nadležnosti te da će se uskoro asfaltirati cesta na Selištu te parkiralište kod ribnjaka Skresovi. 

     Direktor Komunalca Dražen Bengez na pitanje o odvozu mješovitog otpada odgovorio je da Komunalac radi sukladno odluci Gradskog vijeća kojom je propisano da se miješani otpad odvozi jednom u dva tjedna, biorazgradivi otpad jednom tjedno, papir i karton jednom mjesečno kao i reciklabilni otpad. Zato, kazao je, nema potrebe četiri puta mjesečno odvoziti miješani komunalni otpad jer statistike Komunalca pokazuju da građani u velikoj mjeri odvajaju otpad. 

     Vijećnica HDZ-a Andrea Bengez pitala je gradonačelnika koliko je gradska uprava upoznata s aktualnom situacijom u Dječjem vrtić Maslačak i ima li u tom vrtiću uistinu problema u radu ili su informacije koje se plasiraju u javnost neutemeljene. Gradonačelnik Bilandžija rekao je da je upoznat sa situacijom u tom vrtiću te da je jedan dio građana primio pisma u kojima se iznose navodni problemi u njegovu radu. Rekao je da svi roditelji koji to žele imaju mogućnost uvida  u rad vrtića kao i mogućnost postaviti pitanja o svemu što ih interesira. 

     - Optužbe da su djeca u tom vrtiću gladna su neutemeljene. Ta gradska predškolska ustanova kvalitetno radi, a vjerujem da sva ova događanja u vezi vrtića proizlaze iz narušenih međuljudskih odnosa pojedinaca. Zbog istog razloga iz vrtića je otišla i bivša ravnateljica Maja Nakladal. U svakom slučaju ne smijemo dopustiti da se na ovaj način dovede u pitanje kvaliteta rada ovako važne ustanove. Ne možemo prihvatiti da pojedinci preko djece pokušavaju riješiti osobne probleme – rekao je gradonačelnik. 

     U nastavku sjednice doneseno je nekoliko važnih gradskih odluka, od kojih ćemo izdvojiti Odluku o imenovanju Maje Dizdarević na novi mandat na mjestu ravnateljice garešničke Hrvatske knjižnice i čitaonice Đuro Sudeta te donošenje Odluke o dodjeli priznanja Grada Garešnice koja će dobitnicima biti uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Garešnice 31. svibnja.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Johan Hima

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE


JEDINSTVENI DIGITALNI PRISTUPNIK