Gym

vijesti

     S novom zgradom Hrvatska knjižnica i čitaonica „Đuro Sudeta“ ne samo da se riješila vlage, koja je nagrizala temelje i zidove stare zgrade i prijetila knjižnoj građi, nego je dobila i nove prostore i opremu koji odgovaraju suvremenim knjižničnim standardima. Kako doznajemo od njene ravnateljice Maje Dizdarević nova zgrada knjižnice sada ima adekvatne prostore za odjel za odrasle, dječji odjel s igraonicom i studijski odjel s čitaonicom tiska.

     - U prizemlju imamo jedan cjelovit veliki prostor koji odgovara potrebama naših djelatnika i korisnika naših usluga. Zgrada je dobila suvremeno grijanje, prikladan sanitarni čvor, dizalo i pristup za invalide. U potkrovlju je uređen prostor u kojem možemo održavati razna događanja. Sada imamo adekvatne prostore za izložbe, radionice i promocije knjiga, a osobito je važno što smo u podrumskom dijelu zgrade dobili i dostatan prostor za smještaj knjižne i neknjižne građe opremljen kompaktusima – kaže ravnateljica Maja Dizdarević te dodaje da nova zgrada ima i sobu za obradu građe, ured ravnatelja, čajnu kuhinju, prostor za garderobu te da je cijeli prostor opremljen kompletno novom opremom poput stolova, polica, ormara za čuvanje građe i računala.

     Od kad su počeli raditi u novom prostoru bilježe veći broj posjeta i tome se posebno vesele. U kratkom vremenu od preseljenja do danas u knjižnici su već organizirali brojna događanja, a planiraju i nove aktivnosti koje će organizirati u suradnji s školama, vrtićima i udrugama poput izložbe posvećene Vatroslavu Lisinskom koju će prirediti u suradnji s gradskim Ogrankom Matice Hrvatske te informatičke radionice za djecu koje pripremaju u suradnji s udrugom SFERIA. Od tehničke opreme nedostaju im još jedino televizor i projektor, a ono što je možda i najvažnije, kaže ravnateljica, nedostaje im i knjižničara.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Johan Hima

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE


JEDINSTVENI DIGITALNI PRISTUPNIK