Gym

vijesti

     U velikoj dvorani nedavno otvorenog Centra za posjetitelje u Garešnici predstavljena je Studija i strategija razvoja zelene infrastrukture na području Grada Garešnice. Njenu izradu je naručio Grad Garešnica, a svrha joj je poticanje održivog razvoja prostora. Svijest o važnosti zelenog prostora, rečeno je, u Garešnici je sve prisutnija što se vidi u inicijativama i projektima koji su već realizirani kao i u onima koji se tek predlažu.

     - Želimo planski raditi na daljnjem razvoju zelene infrastrukture u Garešnici. Ova strategija potrebna nam je i radi javljanja na buduće pozive i natječaje. Njome su obuhvaćena i tri velika projekta Grada Garešnice, a to su uređenje središta grada, parka za pse i gradskog parka na gajinskim livadama. Nadamo se da ćemo ih realizirati u skoroj budućnosti kako bi građani što prije u njima mogli uživati. Jedni smo od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji su krenuli u izradu takve strategije – rekao je tom prigodom gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija.

     Strategiju je izradila tvrtka Trio projekt d.o.o. iz Zagreba, a predstavile su je arhitektice Mateja Leljak i Nikolina Krešo. Uz uređenje središta grada, gradskog parka i parka za pse iz te Strategije proizišli su i još neki projekti čija se realizacija tek očekuje poput uređenja sportsko-rekreacijske turističke zone Skresovi, zatim uređenje dječjih igrališta, školskih igrališta, biciklističkih i pješačkih staza, kišnih vrtova, zelenih fasada i krovova, džepnih parkova, šetališta, zelenih koridora i drugih vrijednih projekata zelene infrastrukture na cijelom području Grada Garešnice. Gradonačelnik Josip Bilandžija izjavio je okupljenim novinarima da su projekti uređenja središta grada i gradskog parka te parka za pse investicija vrijedna oko tri milijuna eura. Park bi bio smješten na površini od tri hektara, a njime bi se spojilo naselje Gajine i središte Garešnice.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Johan Hima

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE


JEDINSTVENI DIGITALNI PRISTUPNIK