Gym

vijesti

     Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija potpisao je ugovore o dodjeli bespovratnih potpora poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima koji su se javili na javni poziv Grada i ispunili sve propisane uvjete za dodjelu sredstava. Riječ je ukupno 65 potpora od kojih su šest ostvarili poljoprivrednici za razvoj voćarstva, vinogradarstva i povrtlarstva, dok su ostale potpore dobili poduzetnici i obrtnici i to njih sedam za osnivanje novih obrta i poduzeća, a ostali za sufinanciranje nabavke strojeva i opreme. 

     - Kao i prijašnjih godina, još od 2016. kada smo krenuli s potporama, htjeli smo biti podrška svim našim poduzetnicima i obrtnicima te poljoprivrednicima jer oni svojim radom i djelovanjem pokreću ovaj Grad. Žao nam je što ove godine nismo bili u mogućnosti potpore osigurati svima koji su podnijeli prijave jer je bilo više zainteresiranih nego što je bilo osiguranih proračunskih sredstava. Potpore su isplaćivane po redoslijedu zaprimanja prijava sve do utroška planiranog iznosa o čemu je brigu vodilo gradsko povjerenstvo. No, zato će već ove godine prednost imati svi oni koji sada nisu dobili potpore – rekao je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija. 

     Za nabavku strojeva i opreme osigurano je 400 tisuća kuna, za osnivanje novih poduzeća i obrta 30 tisuću kuna te za poljoprivredu 50 tisuća kuna. Cilj ovih potpora je jačanje konkurentnosti postojećih poduzeća te motiviranje novih poduzetnika da se odvaže i pokrenu posao u Garešnici. Da te gradske potpore koje se isplaćuju već petu godinu za redom donose određene rezultate vidi se po tome što se na području Grada Garešnice otvara sve više obrta i trgovačkih društva koja u velikoj mjeri pokreću mladi ljudi koji vide perspektivu u svome kraju u kojem žele ostati i graditi budućnost.

 

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ivana Burić

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE