Gym

vijesti

     Udruga hrvatskih ratnih veterana i domobranstva Hrvatski domobran Garešnica svečanom sjednicom u velikoj sali hotela Garić u Garešnici obilježila je 30. obljetnicu ustroja Hrvatskog domobranstva kao pričuvnog sastava pobjedničke Hrvatske vojske. Svečanost je održana pod pokroviteljstvom hrvatske Vlade i uz financijsku potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Garešnice i općina Berek, Hercegovac i Velika Trnovitica, a nazočili su joj uz članove udruge i izaslanica predsjednika Vlade i ministra Hrvatskih branitelja Tamara Marušić, izaslanik ministra obrane pukovnik Davor Stefanović, gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, garešnički župnik vlč. Dejan Tot i brojni drugi uzvanici. 

     Gostima je dobrodošlicu uputio predsjednik Hrvatskog domobrana Garešnica Mirko Mihalinac koji je u prigodnom govoru istaknuo da su domobranske postrojbe uspješno nosile težak i častan teret obrane suvereniteta Republike Hrvatske učestvovanjem u raznim bojnim zadaćama poput operacija Maslenica, Peruča, Bljesak i Oluja, a prvi zapovjednik domobranstva bio je stožerni general Zvonimir Červenko – kazao je Mihalinac te je upoznao nazočne i s radom Udruge Hrvatski domobran Garešnica. 

     - Naša je udruga ustrojena 17. ožujka 1992. godine i ove godine slavi 30 godišnjicu. Tih godina imala je oko 1500 članova. Udruga je izgradila 12 spomen obilježja žrtvama 2. svjetskog rata i poraća na području bivše Općine Garešnica, sudjelovala u izdavanju Garešničkog žrtvoslova i knjige Jugoslavensko nasilje i prešućene žrtve 2. svjetskog rata i poraća na području današnje Bjelovarsko-bilogorske županije. Inicirali smo otkrivanje grobišta u Tomašici u kojem su pronađeni ostaci 54 pripadnika hrvatskih oružanih snaga iz 2. svjetskog rata i poraća, a za svoj rad dobili smo brojna priznanja kako na lokalnoj tako i na državnoj razini – kazao je.

      Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija pozdravio je sve članove udruge i goste te rekao da je uloga domobranstva u Domovinskom ratu bila velika. Zahvalio se članovima udruge na marljivom radu i posebno promociji Garešnice te im zaželio uspjeh u budućim aktivnostima i obećao daljnju potporu Grada Garešnice toj udruzi.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ivana Burić

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE