Garešnički gradski radio "Krugoval 93,1 MHz" s radom je počeo 9.studenog 1992.godine, pod nazivom “Krugovalna postaja Garešnica”, na istoj adresi, u Nazorovoj 25. Tada je zapošljavao dvoje djelatnika, inače novinara garešničkog dopisništva “Moslavačkog lista” iz Kutine, koje je time prestalo s radom. Vladimir Babić bio je prvi glavni i odgovorni urednik radija, i s tog je mjesta ubrzo umirovljen. Mladi garešnički radio ostao je na isto tako mladim suradnicima, njih 10-tak, dok su ravnatelje-volontere javnog poduzeća birali predstavnici osnivača, tadašnje općine Garešnica kroz Upravni odbor... U početku je emitirano tri sata programa dnevno, zatim pet, uz pokretanje više emisija, poput one za poljoprivrednike, za mlade, sportske ili mozaične “Srijedom u gostima”. Snaga se nije bitno mijenjala i za radio gradske koncesije ostaje 360 W, dok je čujnost na području središnje Hrvatske, uz veću usmjerenost na zapadnu Slavoniju.

Za vrijeme Domovinskog rata garešnički radio je često izvještavao o okupiranom području s kojega su brojni prognanici bili smješteni upravo u Garešnici, o aktivnosti Odbora za humanitarnu pomoć, smještaju prognanih i izbjeglih u Dišniku (sadašnjem Kampu izviđača), gradskom hotelu ili privatno. Za vrijeme vojno-redarstvene akcije “Bljesak”, koja je za zapovjedno mjesto stožera imala Garešnicu, radio je emitirao 24 sata dnevno, uz dežurstvo ekipa, i bio spreman za izravna javljanja.

Osnivanjem trgovačkog društva radio mijenja ime u “Krugoval 93,1 MHz”, Garešnica, d.o.o. Vlasnička struktura nije se mijenjala, osim što je iz bivše općine nastao grad Garešnica i tri manje općine - Hercegovac, Berek i Velika Trnovitica, čiji su predstavnici, sukladno razdruživanju, postali i vlasnici radija. Razmišlja se o dokapitalizaciji, odnosno prodaji dijela vlasništva... Koncesija je i dalje gradska, program informativno-zabavni s tendencijom veće komercijalizacije. Zaposleno je šest djelatnika: Zdravko Andri, Helena Kramarić, Paulina Galić, Tomislav Kovač, Valentina Dobrinčić i Željko Kosihajda.

U proteklih 20. godina kroz Krugoval su prošli i ovi djelatnici: Vladimir Babić, Zorica Crkvenac, Dubravka Vukoja, Igor Čačić, Goran Puček, Marinela Kermeci, Josip Tukara, Oliver Sakač, Marta Klobučar, Danijela Crnički, Robert Čajsa, Arijana Đuranić, Vesna Milanović, Danijela Mlinac, Sanja Nikšić i Tomislav Pleš.

“Krugoval” danas emitira 24-tni program, od toga 10 sati uživo, o čijem sadržaju svjedoči naša internet stranica, koja je ujedno i info-portal grada Garešnice!

Vlasničku strukturu "Krugoval 93,1 Garešnica" d.o.o. možete preuzeti ovdje.

 

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Johan Hima

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE


JEDINSTVENI DIGITALNI PRISTUPNIK