Smanjen broj prometnih nezgoda

  • Published in VIJESTI

     Zahvaljujući prvenstveno preventivnom radu garešničke policije broj prometnih nezgoda na području Grada Garešnice i susjednih općina Hercegovca, Bereka i Velike Trnovitice u prvih devet mjeseci ove godine značajno je smanjen. Evidentirano je 60 prometnih nezgoda odnosno čak 19 nezgoda manje nego lani u istom periodu kada ih je zabilježeno 79.

     - Važno je istaknuti i da na području naše nadležnosti u tom periodu nije smrtno stradala niti jedna osoba, a to je uz smanjenje broja prometnih nezgoda glavni cilj svih preventivnih aktivnosti u prometu – kaže načelnik Policijske postaje Garešnica Alen Đuranić i dodaje: - Najviše smo radili na kontroli „četiri glavne ubojice u prometu“, a to su alkohol, brzina, pojas i mobitel. Od prvog listopada u funkciji su kamere u Gupčevoj ulici i u Hrastovcu koje kontroliraju brzinu, a nedavno smo tehnički opremljeni i s jednim novim uređajem za snimanje brzine. Rad policije, nova oprema i povećanje prometnih kazni od 1. kolovoza doprinijelo je smanjenju broja nezgoda i sigurnijem prometu – kaže načelnik.

     Na naš upit načelnik Alen Đuranić otkriva nam još nekoliko podataka interesantnih za garešničku javnost. Najveća kazna koju su garešnički policajci ispisali za prekršaje u prometu u prva dva mjeseca primjene novoga zakona je 10 tisuća kuna, kamera koja nadzire brzinu prometa u Gupčevoj ulici i u Hrastovcu je samo jedna i ona se povremeno mijenja na tim lokacijama, a do sada je registrirala 60-ak prekršaja koje direktno putem internetske veze šalje u Policijsku postaju Garešnica na obradu.

     Neovlašteni upadi na smetlište

     Broj kaznenih dijela počinjenih u prvih devet mjeseci ove godine u odnosu na prošlu gotovo je isti. Lani ih je bilo 74, a ove godine 75. Garešničani su posebno zapamtili dva s početka godine, a riječ je o razbojništvu na benzinskoj crpki u Gupčevoj ulici i teške krađe u dućanu Lonije u istoj ulici. Počinitelji tih djela još su u bijegu i za njima se intenzivno traga. Broj prekršaja na remećenju javnog reda i mira blago je povećan s 35 lani, na 44 ove godine, zbog neovlaštenih ulazaka pojedinaca u ograđeno odlagalište otpada Johovača.

     Bez nezgoda u kružnom toku

     Sigurnost prometa u Garešnici ove je jeseni povećao i novoizgrađeni kružni tok na križanju kod autobusnog kolodvora i Inine benzinske crpke. Nakon njegovog puštanja u promet, doduše, svjedočili smo nesnalaženju pojedinih vozača u vidu oduzimanja prednosti vozilima u kružnom toku, ulazaka u kružni tok „na rikverc“ s benzinske crpke pa čak i vožnje u suprotnom smjeru u kružnom toku. No, unatoč tome prometnih nezgoda u kružnom toku nije bilo.

     Na slici: Načelnik Policijske postaje Garešnica Alen Đuranić

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas